Ενεργοποίηση 5ψήφιου αριθμού με ταυτόχρονη αποθήκευση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο στο διαδίκτυο (τεχνολογία cloud) και διαμοίρασή τους – Δήμος Αγ. Δημητρίου

Περιγραφή καινοτομίας

Η γραμμή δημότη 15371 ενεργοποιήθηκε την περίοδο της πανδημίας και κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν και τέθηκε στην υπηρεσία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Τα αιτήματα καταγράφονται σε αρχείο στο cloud για άμεση χρήση από τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του φορέα (κυρίως τις κοινωνικές υπηρεσίες).
Παρέχονται υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου, με στόχο την πρόσβασή τους στα βασικά αγαθά που αφορούν στη διατροφή και την υγεία τους.
Άτομα χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ και πάσχοντα από χρόνιες ασθένειες ευάλωτες στον κορωνοϊό, καλώντας στο 15371, έχουν κάλυψη σε άμεσες ανάγκες που περιλαμβάνουν παράδοση τροφίμων και φαρμάκων ή επείγοντα ζητήματα συναλλαγής τους με τις δημοτικές ή άλλες υπηρεσίες.
Η Κοινωνική Υπηρεσία, συνεπικουρούμενη από το ενεργό έμψυχο δυναμικό του Δήμου, είναι παρούσα για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα.. Η τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 15371 λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακο από τις 8:00 έως τις 20:00.

 

Στόχος

Η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα που έχουν ανάγκη για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αλλά και την αποφυγή συγχρωτισμού και την αποτροπή της μετάδοσης του covid-19. Έως σήμερα περίπου 307 αιτήματα πολιτών για βοήθεια μέσω της γραμμής έχουν βρει ανταπόκριση.

 

Συνεργασίες

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου συνεργάστηκε με τις λοιπές δημοτικές υπηρεσίες, την Αστυνομία, την Εκκλησία, τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων, τους Δημοτικούς Συμβούλους της πόλης και τους εθελοντές πολίτες.

 

Διατήρηση και ενσωμάτωση της καινοτομίας μετά την κρίση του COVID-19 

Η δράση αυτή θα μπορούσε να συνεχίσει να υλοποιείται και μετά την κρίση, με διαφοροποίηση στον τρόπο παροχής ορισμένων υπηρεσιών, οι οποίες ενδέχεται να μην παρέχονται κατ’ οίκον.

Φορέας: Δήμος Αγίου Δημητρίου

Πεδίο εφαρμογής: Τοπική αυτοδιοίκηση 

Τομέας πολιτικής: Κοινωνική πολιτική

Θέμα επίλυσης: Εξυπηρέτηση αδύναμων ομάδων πληθυσμού που έχουν ανάγκη βοήθειας για την πρόσβαση σε βασικά αγαθά

Έτος: 2020

Τύπος Καινοτομίας: Κοινωνική καινοτομία, Σχεδιασμός και παροχή υπηρεσιών

Ωφελούμενοι: Αδύναμες ομάδες πληθυσμού, άτομα που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να βγουν από το σπίτι

Στάδιο Καινοτομίας: Εφαρμογή

URL:
https://dad.gr

 

Εγγραφείτε στο newsletter
Σε περίπτωση δημοσίου υπαλλήλου, συμπλήρωσε το υπηρεσιακό σου email.