Δήμος Αλίμου – Πλάϊ σας με ένα τηλεφώνημα (όσο μένουμε σπίτι)

Περιγραφή

Η καινοτομία στην εν λόγω δράση υφίσταται στην αλλαγή του τρόπου παροχής των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού με την συνδρομή των δημοτικών υπαλλήλων. Στην παρούσα χρονική συγκυρία υπάλληλοι του Δήμου εξυπηρετούν κατ' οίκον τους δημότες και τους κατοίκους της περιοχής του Αλίμου. Με ένα τηλεφώνημα ο υπάλληλος προβαίνει στην αγορά για λογαριασμό του δημότη των ειδών πρώτης ανάγκης που επιθυμεί και δεν έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ο ίδιος, διότι ανήκει σε ευπαθή ομάδα ή σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Αντίστοιχα εκδίδει για λογαριασμό και κατ' εξουσιοδότηση του ενδιαφερομένου πιστοποιητικά και βεβαιώσεις από τα ΚΕΠ και βεβαιώνει το γνήσιο της υπογραφής κατ’ οίκον.

Στόχος

Η παρούσα δράση στοχεύει να εξυπηρετήσει τους δημότες και κατοίκους που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ώστε να προβούν σε ηλεκτρονικές παραγγελίες και ηλεκτρονική έκδοση αντίστοιχων πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων. Επιθυμητό αποτέλεσμα: η εκπλήρωση του πρωταρχικού στόχου της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν είναι άλλη από την εξυπηρέτηση των δημοτών και των κατοίκων και η διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας τους. Ο συνολικός αριθμός ωφελουμένων από την έναρξη του προγράμματος ανήλθε σε 3.000 δημότες και κατοίκους.

Διατήρηση και ενσωμάτωση της καινοτομίας μετά την κρίση του COVID-19

Η συγκεκριμένη δράση προβλέπεται να συνεχιστεί και μετά το τέλος της κρίσης του COVID-19.

Φορέας: Δήμος Αλίμου

Πεδίο εφαρμογής: Τοπική αυτοδιοίκηση

Τομέας πολιτικής: Κοινωνική Πολιτική

Θέμα επίλυσης: Η ενίσχυση της κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού λόγω των αυξημένων αναγκών την περίοδο της πανδημίας του covid-19.

Έτος: 2020

Τύπος Καινοτομίας: Σχεδιασμός και παροχή υπηρεσιών, Κοινωνική καινοτομία

Ωφελούμενοι: Eυπαθείς ομάδες πληθυσμού (άποροι, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι κ.α.)

Στάδιο Καινοτομίας: Εφαρμογή

URL: http://www.alimos.gov.gr/%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%b1%cf%83-%ce%bc%ce%b5-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%cf%86%cf%8e%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1-

Εγγραφείτε στο newsletter
Σε περίπτωση δημοσίου υπαλλήλου, συμπλήρωσε το υπηρεσιακό σου email.