Ανάπτυξη δικτυακής εφαρμογής ελέγχου ανέπαφης συναλλαγής εισόδου-εξόδου <br>αθλητών και επισκεπτών <br>στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Περιγραφή καινοτομίας

Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο του Δήμου Πατρών αποτελεί ένα μεγάλο σύνολο ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων με κύριο γήπεδο ποδοσφαίρου χωρητικότητας 23.588 θέσεων, κύριο ανοικτό στίβο, βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα για ποδόσφαιρο 5*5, μπάσκετ, βόλεϊ, αίθουσες κλειστών γυμναστηρίων, πινγκ πονγκ, πάλη, άρση βαρών κ.α. H δραστηριότητα ανέρχεται σε 300 άτομα κατά μέσο όρο ανά ημέρα, χωρίς να υπολογίζονται οι συνεχείς διεθνείς, πανελλήνιοι και τοπικοί αγώνες και χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η συχνή προσέλευση των πολιτών κατά τις πολιτιστικές και λοιπές δραστηριότητες.

Ο καθημερινός έλεγχος εσόδου των αθλητών λάμβανε χώρα με χειρόγραφη καταγραφή σε βιβλία. Ο συνωστισμός τις ώρες αιχμής δημιουργούσε αυξητικά συνθήκες μετάδοσης ασθενειών, μη παραγωγικότητας και περιορισμένης παροχής υπηρεσιών.

Στην κρίση του COVID-19, ο Δήμος Πατρέων ανταποκρίθηκε άμεσα και ενεργά αναπτύσσοντας χωρίς κανένα κόστος, με το υπάρχων προσωπικό του Δήμου Πατρέων στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, δικτυακή εφαρμογή ελέγχου ανέπαφης συναλλαγής εισόδου-εξόδου αθλητών και επισκεπτών στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Κατά την είσοδο του αθλητή περνάει στην εφαρμογή εισόδου η ώρα επίσκεψης, το id του αθλητή /επισκέπτη, τραβώντας αυτόματα σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα, όπως ώρα, όνομα, επώνυμο, ιδιότητα, αθλητικός σύλλογος, χώρος άθλησης κλπ από τη βάση δεδομένων της εφαρμογής, ενώ κατά την έξοδο του αθλητή ακολουθείται η ίδια ηλεκτρονική πλέον διαδικασία.

Έτσι προστατεύεται η ασφάλεια και η υγεία του προσωπικού και των πολιτών, αυξάνεται η παραγωγικότητα στις αντίστοιχες ανθρωποώρες, παρέχονται αξιόλογου επιπέδου υπηρεσίες εναρμονισμένες με τις οδηγίες των αρμόδιων για το COVID-19, ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για επεξεργασία, ανάλυση και πληροφόρηση των αθλητών και επισκεπτών μέσω μαζικών sms και emails. Σε όλα τα στάδια λαμβάνονται απαραίτητα μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Στόχος

Η προστασία της υγείας των αθλητών και των επισκεπτών του Σταδίου, και η ενημέρωσή των ενδιαφερομένων για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων την περίοδο της πανδημίας του Covid-19, μέσω της διαδικασίας ανέπαφης συναλλαγής όλων των εισερχομένων και εξερχομένων στο στάδιο. Η διαδικασία εξυπηρετεί περίπου 300 άτομα την ημέρα ανά μέσο όρο.

Συνεργασίες

Η δράση αναπτύχθηκε από το προσωπικό του Δήμου.

Διατήρηση και ενσωμάτωση της καινοτομίας μετά την κρίση του COVID-19 

Η δράση μπορεί να συνεχίσει να εφαρμόζεται και μετά την περίοδο της κρίσης του Covid-19, καθώς σε κάθε περίπτωση συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη βελτίωση του επιπέδου της παρεχόμενης υπηρεσίας.

 

Φορέας: Δ. Πατρέων

Πεδίο εφαρμογής: Τοπική αυτοδιοίκηση

Τομέας πολιτικής: Δημόσια Διοίκηση, Υγεία

Θέμα επίλυσης: Ασφάλεια και υγεία προσωπικού και πολιτών

Έτος: 2020

Τύπος Καινοτομίας: Σχεδιασμός και ανασχεδιασμός διαδικασιών, διαχείριση δεδομένων και λήψη αποφάσεων

Ωφελούμενοι: Όλοι οι δημότες

Στάδιο Καινοτομίας: Εφαρμογή

URL: Ανάπτυξη δικτυακής εφαρμογής ανέπαφου ελέγχου εισόδου-εξόδου αθλητών και επισκεπτών στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Εγγραφείτε στο newsletter
Σε περίπτωση δημοσίου υπαλλήλου, συμπλήρωσε το υπηρεσιακό σου email.