Στις 17 Νοεμβρίου 2020, ο Υπουργός  κος Π. Θεοδωρικάκος παρουσιάζει, στο συνέδριο που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο της διημερίδας Government After Shock του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), τις ενέργειες του Υπουργείου για την προώθηση της καινοτομίας στον Δημόσιο Τομέα.

Ο Υπουργός κος. Π. Θεοδωρικάκος θα συμμετέχει επίσης και στο High Level Forum του ΟΟΣΑ στη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα "Inside the emergency: lessons in delivering national responses to a crisis" που στοχεύει να αναδείξει πως η κάθε κυβέρνηση απάντησε στην κρίση της πανδημίας και πως καινοτόμες πρακτικές, είτε σε αποκεντρωμένο είτε σε εθνικό επίπεδο, λειτουργούν προς ένα κοινό στόχο ή αποστολή. 

Το συνέδριο του Υπουργείου Εσωτερικών στις 17 Νοεμβρίου 2020, θα ξεκινήσει με συζήτηση σε στρογγυλή τράπεζα στην οποία συμμετέχουν οι:

κ. Π. Θεοδωρικάκος, Υπουργός Εσωτερικών

κ. Δ. Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων, Πρόεδρος ΚΕΔΕ

κ. Α. Μπίνης, Διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

κ. Ι. Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Υπ. Υγείας

κ. Λ. Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών, Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Δρ. Α. Μπισταράκη, Σύμβουλος Διαχείρισης Κρίσεων στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

Δρ. Λ. Ανθόπουλος, Καθηγητής Ηλεκτρονικού Επιχειρείν στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δ/ντης Ερευνητικού Ινστιτούτου Ευφυών Συστημάτων Παραγωγής και Ευφυών Πόλεων

κ. Ι. Σπηλιωτόπουλος, Γεν. Δ/ντης Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, Υπ. Εσωτερικών

Στο πάνελ, οι ομιλητές θα μας παρουσιάσουν τις ενέργειες των φορέων τους για την διαχείριση της κρίσης πανδημίας και στην συνέχεια θα απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα για τα θέματα που η κρίση μας έμαθε ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας και για όσα πρέπει να αλλάξουμε στην διακυβέρνηση της επόμενης μέρας. 

Στο τέλος της ημέρας, στοχεύουμε στην ανάδειξη της γνώσης που αποκτήθηκε μέχρι σήμερα και στις ενέργειες που χρειάζεται να προγραμματίσουμε τους επόμενους μήνες. Το συνέδριο, στοχεύει επίσης να συνεισφέρει στον παγκόσμιο διάλογο που έχει ξεκινήσει από την πρωτοβουλία του ΟΟΣΑ με χρήσιμες πληροφορίες από την ελληνική δημόσια διοίκηση, συμμετέχοντας ενεργά στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας .

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο εδώ.

Εγγραφείτε στο newsletter
Σε περίπτωση δημοσίου υπαλλήλου, συμπλήρωσε το υπηρεσιακό σου email.