Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών | 26 Φεβρουαρίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας διοργανώνει υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, Μαραθώνιο Καινοτομίας με τίτλο «Hackathon for Health and Wellness Crete 2024». Ο Μαραθώνιος, στοχεύει στην ανάπτυξη προτάσεων καινοτόμων εφαρμογών που αφορούν στη βελτίωση διαδικασιών και υπηρεσιών στον Δημόσιο Τομέα και στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε δραστηριότητες που άπτονται του τομέα εξειδίκευσης «Υγεία και Ευεξία» σύμφωνα με τις προτεραιότητες της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης εντάσσεται στο σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης για την προώθηση της καινοτομίας στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Στο πλαίσιο αυτό οι δημόσιοι υπάλληλοι προσκαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή προκειμένου να παρακολουθήσουν τις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης ως εξής:

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο ενημέρωσης για το Hackathon της Περιφέρειας Κρήτης, η εναρκτήρια εκδήλωση Infoday στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (ΕΒΕΗ). ). Περισσότερα για την ατζέντα της εναρκτήριας εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε εδώ.

Στις 20 και 21 Απριλίου 2024 θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος Καινοτομίας στον οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να συμμετέχουν:

  • Σε ομάδες προκειμένου να διαγωνιστούν υποβάλλοντας πρόταση καινοτομίας,
  • Σε Εργαστήρι Καινοτομίας αναφορικά με την υιοθέτηση των Μαραθωνίων Καινοτομίας στον φορέα τους ως διαδικασίες ανάδειξης προκλήσεων και λύσεων στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Καινοτομία στον Δημόσιο Τομέα.

Αναφορικά με τη συμμετοχή στο Hackathon οι ενδιαφερόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες για τα προτεινόμενα πεδία προκλήσεων, τη διαδικασία συμμετοχής, τα κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων καθώς και τα βραβεία στον σύνδεσμο https://ibo.crete.gov.gr/hackathon-2024/

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοσιευτούν πρόσθετες πληροφορίες στο innovation.gov.gr για το Εργαστήρι Καινοτομίας το οποίο σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί από το Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης στις 20 Απριλίου 2024.

Σημειώνεται ότι ο Μαραθώνιος Καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης υποστηρίζεται από την Ομάδα Καινοτομίας Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να εναχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Καινοτομία στον Δημόσιο Τομέα και να αποτελέσει μοντέλο ώστε να διαδοθεί υπό την καθοδήγηση του ΥΠΕΣ στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.

Εγγραφείτε στο newsletter
Σε περίπτωση δημοσίου υπαλλήλου, συμπλήρωσε το υπηρεσιακό σου email.