Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών | 1 Φεβρουαρίου 2024

Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST, το οποίο υποστηρίζει ενεργά την Ομάδα Καινοτομίας Δημοσίου Τομέα του ΥΠΕΣ,  διοργανώνει τη μεγαλύτερη υβριδική Εκδήλωση Επιστήμης & Τεχνολογίας, το Innovent Forum, που θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2024 στις εγκαταστάσεις του JOIST, στη Λάρισα (Βαλτετσίου και Τριπόλεως) και θα μεταδοθεί και διαδικτυακά μέσω live streaming.

Το Innovent Forum έχει φέτος ως κεντρικό θεματικό άξονα το “Tech for Humanity”, φιλοδοξώντας να συνδέσει το μέλλον με την ανθρώπινη πρόοδο. H έκθεση θα συστήσει στο κοινό καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις προς όφελος της ανθρωπότητας, εστιάζοντας στους τομείς της Εκπαίδευσης, του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας, των Έξυπνων Πόλεων, της Κοινωνίας, του Δημοσίου Τομέα, της Τέχνης και του Πολιτισμού, του Gaming και του Κατασκευαστικού Τομέα. Μέσα από συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους της επιχειρηματικής, ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και κυβερνητικούς εκπροσώπους, workshops, ζωντανές παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, ένα Hackathon Καινοτομίας και εκατοντάδες matchmaking επιχειρηματικές και ερευνητικές συναντήσεις δικτύωσης και συνεργασίας, το Innovent Forum ξεκινά ένα γόνιμο διάλογο γύρω από τους τρόπους που η τεχνολογία εξυπηρετεί την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του Innovent Forum 2024, διοργανώνεται ανοιχτός Μαραθώνιος Καινοτομίας (Hackathon) το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας – Μεταφοράς Τεχνολογίας και Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST.

Στόχος του Hackathon είναι η ανάδειξη και η βράβευση ιδεών, προτάσεων και εφαρμογών που συμβάλλουν στην καινοτόμο επίλυση προβλημάτων και σημαντικών ζητημάτων για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας, μέσω της κινητοποίησης του δημιουργικού ανθρώπινου κεφαλαίου των Πανεπιστημίων, των ερευνητικών κέντρων και των επιχειρήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση και για εγγραφή σε αυτή, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Innovent Forum 2024.

Εγγραφείτε στο newsletter
Σε περίπτωση δημοσίου υπαλλήλου, συμπλήρωσε το υπηρεσιακό σου email.