Ο ΟΟΣΑ, μέσω του Παρατηρητηρίου Καινοτομίας Δημοσίου Τομέα, διοργανώνει παγκόσμια διαδικτυακή εκδήλωση "Government After Shock", με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω του προγράμματος «Ορίζοντας 2020».

Τι αφορά το Government After Shock

Η πανδημία του COVID-19 "ταρακούνησε" την κατανόησή μας για τον κόσμο και την καθημερινή δραστηριότητά μας. Οι επιπτώσεις της αναμφίβολα θα κυριαρχούν σε όλους τους τομείς, είτε αυτοί είναι προσωπικοί, οικονομικοί, κοινωνικοί ή πολιτικοί. Αν και κανείς δεν μπορεί να πει ποια θα είναι η εξέλιξη τους, είναι σαφές ότι το 2020 θα σηματοδοτήσει μια θεμελιώδη αλλαγή. Αλλά ποιες θα είναι οι αλλαγές που θα προκύψουν; Ή ποιες πρέπει να είναι αυτές οι αλλαγές;

Η εκδήλωση "Government After Shock" σχεδιάζεται με στόχο την παγκόσμια συνεργασία, δικτύωση και διάλογο, για να συλλέξει την εμπειρία του δημοσίου τομέα από τη διαχείριση της κρίσης του COVID-19, να συζητήσουμε τις επιπτώσεις αλλά και τις ευκαιρίες για συστημική αλλαγή.

Διάρθρωση της εκδήλωσης Government After Shock

Στις 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένας παγκόσμιος διάλογος που θα αποτελείται από τοπικές και θεματικές εκδηλώσεις και συνομιλίες που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλο τον κόσμο, στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ. Σκοπός αυτών των εκδηλώσεων είναι να βοηθήσουν στην κατανόηση της κρίσης μέσα από συγκεκριμένα ερωτήματα που έχει θέσει ο ΟΟΣΑ, συνεισφέροντας έτσι στον παγκόσμιο διάλογο για το πως η καινοτομία μπορεί να μετασχηματίσει το δημόσιο τομέα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, ως μέλος του Δικτύου Καινοτομίας του ΟΟΣΑ, συμμετέχει στον παγκόσμιο διάλογο διοργανώνοντας ένα εθνικό γεγονός στις 17 Νοεμβρίου 2020. Σύντομα θα ανακοινωθούν μέσω της ιστοσελίδας https://innovation.gov.gr/ περισσότερες πληροφορίες για την ελληνική διοργάνωση και τον τρόπο συμμετοχής των μελών του Δικτύου Καινοτομίας σε αυτή.

Στις 18 Νοεμβρίου ο ΟΟΣΑ διοργανώνει ένα φόρουμ υψηλού επιπέδου,  στο οποίο συμμετέχουν ηγέτες και επαγγελματίες και οι οποίοι καλούνται να αναλογιστούν την κρίση, τα κενά και τις ευκαιρίες που έχει αποκαλύψει και να τους προκαλέσουν να σκεφτούν το μέλλον των κυβερνήσεων πέρα από την κρίση.

Εάν θέλετε να συμμετέχετε στη δεύτερη μέρα της εκδήλωσης, μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας σε αυτόν τον σύνδεσμο του Παρατηρητηρίου  Καινοτομίας Δημοσίου Τομέα του ΟΟΣΑ.

 

Εγγραφείτε στο newsletter
Σε περίπτωση δημοσίου υπαλλήλου, συμπλήρωσε το υπηρεσιακό σου email.