Το ΕΒΕΑ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για την προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών στις επιχειρήσεις – μέλη του, προχώρησε στη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία, ανεξαιρέτως όλες οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να καταχωρούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να χρηματοδοτηθούν από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία του ΕΒΕΑ αποσκοπεί στην καταγραφή όλων των ζητημάτων που προκύπτουν στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από τις τράπεζες, καθώς τα Επιμελητήρια έχουν γίνει αποδέκτες τεράστιου αριθμού παραπόνων ότι οι τράπεζες δεν παρέχουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση για την ένταξη στα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχουν ρευστότητα και μάλιστα με εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου
100 επιχειρήσεις
Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://daneia.acci.gr όλες οι επιχειρήσεις πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να γνωστοποιούν προβλήματα ή καθυστερήσεις που θεωρούν ότι δεν οφείλονται σε δική τους έλλειψη και κάλυψη των ελάχιστων προϋποθέσεων για την έγκριση ή την εκταμίευση χρηματοδότησης προκειμένου η κάθε περίπτωση ξεχωριστά να αναδεικνύεται και να επιλύεται με τον καλύτερο τρόπο. Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών taxisnet, καθώς είναι συνδεδεμένη με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Η καταγραφή και επίλυση όλων των ζητημάτων που προκύπτουν στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από τις τράπεζες.
Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι μεγάλη και όλα δείχνουν πως ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αποτυπώνουν στην πλατφόρμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις αιτήσεις τους για Τραπεζικά δάνεια. Η αποτύπωση των προβλημάτων που καταγράφονται από τις επιχειρήσεις επέτρεψε στο ΕΒΕΑ να δείξει άμεση ανταπόκριση στα παράπονα, να επικοινωνήσει με συγκεκριμένα στοιχεία με το ΥΠΟΙΚ και να πιέσει την Ένωση Τραπεζών στο να επιταχύνει, να διορθώσει ή να βελτιώσει και απλοποιήσει ανάλογα τις διαδικασίες της.
Για το τρέχον έτος, ήδη 100 επιχειρήσεις έχουν καταγράψει στην πλατφόρμα το ζήτημα που τους απασχολεί ενώ για τον επόμενο χρόνο εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 200.
Αναγνώριση της ανάγκης για την καταγραφή, ομαδοποίηση και επίλυση των χρηματοδοτικών προβλημάτων των επιχειρήσεων και ανάπτυξη σχετικής πλατφόρμας εξυπηρέτησης των ανωτέρω.
Η πειραματική υλοποίηση έγινε με τις οδηγίες του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΑΑΔΕ και σκοπό είχε να εξασφαλίσει την πρόσβαση όλων των ενδιαφερόμενων μερών να συμμετάσχουν, μέσω των κωδικών τους στο ΤΑΧIS.
Σε κανένα στάδιο ανάπτυξης της καινοτομίας δεν παρουσιάστηκαν ανυπέρβλητα προβλήματα, άρα η καινοτομία εφαρμόζεται απρόσκοπτα.
Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι μεγάλη και όλα δείχνουν πως ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αποτυπώνουν στην πλατφόρμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις αιτήσεις τους για Τραπεζικά δάνεια.
Yποστήριξη της ανάπτυξης καινοτομίας στην ελληνική δημόσια διοίκηση μέσω της δημιουργίας ενός δυναμικού οικοσυστήματος.
Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και την εξατομίκευση του περιεχομένου.