Πρακτικές συμβουλές και ιδέες σε στελέχη του δημόσιου τομέα για την εφαρμογή των αρχών της Διακήρυξης Καινοτομίας και την προώθηση της καινοτομίας στον δημόσιο τομέα

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται εμείς, όλα τα στελέχη του δημόσιου τομέα, να αναπτύξουμε νέες δεξιότητες, που θα μας επιτρέπουν να αντιμετωπίζουμε τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις κάθε είδους.

Η ανάπτυξη της καινοτομίας στην δημόσια διοίκηση είναι μία από τις εθνικές και διεθνείς προτεραιότητες.  Στο πλαίσιο αυτό υπογράφηκε το 2019 από 35 μέλη του ΟΟΣΑ και 5 μη μέλη, σε υπουργικό επίπεδο, η Διακήρυξη της Καινοτομίας στον Δημόσιο Τομέα.

Η ομάδα του Τμήματος Καινοτομίας ανέπτυξε τον Οδηγό για την Εφαρμογή της Διακήρυξης  Καινοτομίας στον Δημόσιο Τομέα, με σκοπό να σε βοηθήσει να αναπτύξεις την καινοτομία στην οργάνωσή σου, μέσα από πρακτικές συμβουλές και ιδέες.

Ο Οδηγός Εφαρμογής είναι χωρισμένος σε 5 ενότητες με ιδέες για την προώθηση της καινοτομίας:

  • Πώς να ενισχύσεις την καινοτομία και να καλλιεργήσεις το περιβάλλον για να προωθηθεί η καινοτομία στην οργάνωσή σου
  • Πώς να αναπτύξεις την ικανότητα σου να καινοτομείς
  • Πώς να δημιουργήσεις και να συμμετέχεις σε δίκτυα ανταλλαγής γνώσης
  • Πώς να εξερευνείς, να δοκιμάζεις και να αξιολογείς δράσεις
  • Πώς να μοιράζεσαι εμπειρίες και να μαθαίνεις μέσα από αυτές

Στον Οδηγό Εφαρμογής θα βρεις ακόμα ερωτήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν στη σκέψη σου και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να υποστηρίξει το Τμήμα Καινοτομίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Εγγραφείτε στο newsletter
Σε περίπτωση δημοσίου υπαλλήλου, συμπλήρωσε το υπηρεσιακό σου email.